Insula Kos - Statiuni ce trebuie vizitate


Moscheea Lotzia - Plateia, Kos Town
Insula Kos a devenit, in ultimii ani, una dintre cele mai populare insule grecesti. Plajele nisipoase, istoria bogata si viata de noapte sunt doar cateva dintre obiectivele care ii atrag pe turisti. 
Pentru o vacanta de neuitat in Insula Kos, trebuie neaparat sa stii care dintre nenumaratele locatii sunt mai ofertante si mai spectaculoase. Pentru a avea o imagine completa, am ales cele mai superbe orase din Insula Kos si satele se disting datorita stilului aparte. De-a lungul coastei poti gasi zone turistice dezvoltate sau locuri izolate, de-a dreptul fascinante.

Kos Town - Insula Kos 
Locaţie: Pe partea de est a insulei
Descriere: Orasul Kos este capitala şi portul principal al insulei Kos. Arhitectura  orasului  este un amestec de stiluri veneţiene, otomane şi modern. Unul dintre principalele caracteristici si atractii turistice ale orasului este Kos Castle, castelul medieval ce se zareste din port.

Zia - Insula Kos  
Locatie:  la 16 km sud de oraşul Kos
Descriere: Zia este un superb sat de munte în centrul insulei Kos,  care ofera o vedere uimitoare a insulei. Cu toate ca s-au facut unele modificari arhitecturale pentru dezvoltarea turismului, atmosfera greceasca este încă autentica.
Petrecere greceasca in Zia - Kos

Antimachia - Insula Kos 
Locatie: situat la 23 km sud vest de Kos Town
Descriere: Antimachia este cel mai apropiat sat la aeroport. Pe un deal de mai sus Antimachia, există un castel veneţian, care este principala atractie turistica.

Asomatos - Insula Kos
Locatie: se afla la 14 km sud de oraşul Kos
Descriere: este un sat mic traditional, care a ramas neatins de modificerile specifice turismului. Arhitectura tradiţional greceasca şi vegetatia bogata atrage anual sute de vizitatori.

Kardamena Kos - Insula Kos 
Locatie:  la 30 km sud-vest de Kos Town
Descriere: Kardamena este mai populară staţiune din Insula Kos. Satul este renumit pentru cazarile de lux şi viaţa de noapte intensă. În timpul verii, se fac zilnic excursii cu barca din Kardamena la insula Nisyros.

Kefalos - Insula Kos 
Locatie: situat la 40 km sud-vest de Kos Town
Descriere: Kefalos este o staţiune frumoasă aflata pe partea de sud a Insulei Kos. Aici intalnesti monumente interesante, plaje linistite si confortabile si vegetatie fructoasa. 
Lagoudi - Insula Kos 
Locatie: la 15 km sud de oraşul Kos
Descriere: este un sat mic înconjurat de verdeaţă luxuriantă. Este o zona neatinsa pentru dezvoltatea turistica, oferind o imagine clara asupra vietii rurale din Kos. 
Mastichari - Insula Kos 
Locatie: la 27 km sud vest de Kos Town|
Descriere: este un centru turistic aproape de aeroport. Detine un port mic, dar ideal pentru plimbarile linistite pe malul apei. Pet imp de vara, este locul din care bărcile pleaca pentru excursii zilnice la insula Kalymnos.

Pyli - Insula Kos 
Locatie: la 15 km sud vest de Kos Town
Descriere: este un sat tradiţional situat în centrul insulei Kos. Locuintele sunt pozitionate de jur imprejurul centrului insulei, pentru a oferi o superba imagine a vegetatiei naturale. 
Asfendiou - Insula Kos 
Locatie: la 15 km sud de oraşul Kos
Descriere: este un sat mic în mediul rural din Insula Kos. Asfendiou pastrează si astazi arhitectura traditional, insa turistii ajung foarte rar aici. Nu din cauza transportului, ci pentru ca marea majoritate dintre ei nu au descoperit inca locatia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu