Insula Kos – vacanta pe insula lui Hipocrate

Statuia lui Hipocrates - Kos Town
Insula Kos din Grecia, cunoscuta ca Insula lui Hipocrate (parintele medicinei), este a treia ca marime din Dodecanez (Arhipelagul insulelor Sporade din Marea Egee), după Rhodos si Karpathos.

Insula Kos se afla la nord de Rhodos si la sud de Grecia continentala si este de fapt o campie lunga si ingusta cu o suprafata totala de 290 de kilometri pătraţi. Are o zonă de coastă de 112 km şi o populaţie de aproximativ 25.000 de locuitori. 

Insula Kos este o provincie greacă, care include insulele mai mici precum Nissyros, Giali, Pergoussa, Kandeliousa, Pahia şi Strogili. Orasul are, de asemenea, o catedrala spectaculoasa, una dintre cele patru care se regasesc in arhipelagul  Dodecanez. 

Portul Kos Town
Capitala, care se numeste tot Kos, se afla in partea de nord est a Insulei Kos, este bogata in vegetatie naturala si are iesire catre portul natural Kos, situat pe un golf deschis.  Coastă este plina de plaje aurii si insulite, cea mai populara dintre ele fiind insula Kastri, care se afla la polul opus de plaja Kefalos.

Insula Kos are pamant incredibil de fertil, binecuvantat cu un sol bogat si ape subterane din abundenta. Pe langa plaje cu nisip auriu si verdeata, Insula Kos are ca puncte de atractie turistica Muntele Dikaio Christo, care în greacă înseamnă "Just Hristos", cu o altitudine de 875 de metri, si Muntele Simpatro, care poate fi zarit de jur imprejurul coastei de sud a Insulei.

Din Insula Kos nu lipsesc nici monumente, care dateaza din epoca bizantina si venetiana până în prezent. Locuitorii insulei Kos isi castiga existenta din pescuit, creşterea animalelor, agricultura si, mai nou, din turism.

In ultimii ani, Insula Kos a devenit un centru modern de apartamente de vacanta extrem de bine întreţinute, hoteluri, restaurante, baruri , cluburi de noapte cu specific grecesc si excursii organizate.Se spoate spune ca Insula Kos este pamantul proaspat descoperit de turisti, care poate satisface pretentiile si gusturile fiecarui individ in parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu