Dulciuri traditionale grecesti din Insula Kos


 
În Insula Kos există o varietate de dulciuri traditionale grecesti. Restaurantele te îmbie nu doar la mâncăruri, ci și la dulciuri traditionale grecesti care mai de care mai sofisticate, ce-ți lasă gura apă.Este recomandat să cumperi dulciuri traditionale grecesti de la tarabe sau din satele alăturate. Sunt mai ieftine și rețetele sunt originale. Pe Insula Kos găsești peste tot dulciuri traditionale grecesti precum celebra baclava, loukoumades (un fel de bufe din miere), si faimoasele roșii dulci.

Satele din Insula Kos, precum  Kefalos și Antimahia, sunt specializate pe dulciuri traditionale grecesti din miere. Aici vei găsi delicatese precum halva cu miere şi kourabiedes (biscuiți cu migdale şi zahăr de ricin).
Dulciuri traditionale grecesti - Kourabiedes
Dulciurile traditionale grecesti locale (din satele mărginașe) sunt și cele mai gustoase. Aici gasesti fructe în sirop și originalele xerotigana (produse de patiserie cu nuci, prăjite). Arată senzațional și au un gust de sigur vei vrea să iei și la pachet.
Dulciuri traditionale grecesti - Xerotigana

Bineînțeles, vei găsi dulciuri traditionale grecesti și în buricul târgului (orașul Kos) însă trebuie să știi cum să alegi. Multe dintre tarabele de aici sunt pline de dulciuri traditionale grecesti pentru turiști, însă nu toate sunt făcute după rețetele originale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu